De relatie tussen waarden en bevlogenheid

Over jouw waarden en jouw bevlogenheid

Wil je eens een gebeurtenis, project of opdracht op je werk in gedachten nemen waarbij jij bezieling en bevlogenheid hebt ervaren…. ?

Wat maakte dat jij op dat moment zo graag deed wat je deed? Wat veroorzaakte bij jou die bevlogenheid? En wat zorgde ervoor dat jij ‘die extra mile’ ging?

De kans is klein dat jouw bevlogenheid is ontstaan door gedetailleerde procedurebeschrijvingen of de uitgeschreven werkinstructies die je hebt gekregen. Om nog maar te zwijgen van de doelstelling om ieder kwartaal winst te genereren. Daarvoor sta jij ’s ochtends niet in de file naar je werk.

De kans is groot dat jouw bevlogenheid of bezieling te maken had met ‘het waarom’. Ongetwijfeld kon je dat wat voor jou als individu belangrijk is kwijt in je werkzaamheden. Hoogstwaarschijnlijk kon je datgene waar jij persoonlijk veel waarde aan hecht aan de dag leggen in je werk.

Jouw waarden zijn je morele doelen of idealen. Ze staan voor dat wat je het liefste nastreeft, wat je belangrijk vindt en wat jou motiveert. Jouw waarden worden zichtbaar in jouw gedrag, ze hebben een emotionele lading in zich: ‘daar ga je voor’. Het kost je geen moeite, het geeft juist energie.

Mensen willen het liefste in overeenstemming met hun persoonlijke waarden leven. Als bijvoorbeeld creativiteit of eerlijkheid hen drijft, zullen zij dat in zoveel mogelijk situaties nastreven. Als zij datgene wat voor hen belangrijk is terugvinden in hun werk zal dat grote voldoening geven en de kwaliteit en opbrengsten van hun werk vergroten.

Persoonlijke waarden en organisatiecultuur

Veel organisaties hopen winst te maken door zich te concentreren op het ‘wat’: de producten of de diensten die klanten geleverd krijgen. Ook is er vaak veel aandacht voor het ‘hoe’: procedures, gedragscodes en gedetailleerde werkinstructies.

Echter, het is de organisatiecultuur die bepaalt hoe medewerkers zich gedragen: zowel onderling als met mensen buiten de organisatie.

Wanneer er overeenstemming is tussen de organisatiewaarden en de persoonlijke waarden van medewerkers dan heeft dat een positief effect op de financiële prestaties van de organisatie. Om die reden besteden succesvolle organisaties bewust veel aandacht aan hun organisatiecultuur.

Een op waarden gebaseerde cultuur trekt getalenteerde mensen aan, vergroot de betrokkenheid van medewerkers en vermindert ongewenst personeelsverloop.

Beperkende cultuurwaarden

Ook de volgende categorie waarden komt veelvuldig voor in organisaties: overmatige controle, micromanagement, verwijten, manipulatie, bureaucratie of verwarring. Het zijn beperkende cultuurwaarden die regelmatig genoemd worden in cultuuronderzoek.

Deze beperkende cultuurwaarden veroorzaken mogelijk verwijdering, twijfel en wantrouwen. Ze zorgen ervoor dat mensen zich ongemakkelijk en gestrest voelen. Beperkende waarden voorkomen ook nog eens persoonlijke groei en leiden tot vervreemding.

Beperkende cultuurwaarden vormen barrières voor goede service aan klanten, voldoende financiële prestaties, productiviteit et cetera. Ze voorkomen gegarandeerd dat ‘hogere’ doelen of ambities gerealiseerd kunnen worden zoals ‘vanuit een gezamenlijke missie werken’, ‘succesvolle externe partnerships ontwikkelen’ et cetera.


Actief werken aan cultuurwaarden

Geen werkinstructie, protocol of gedragsregel zal helpen om jouw organisatie duurzaam te laten groeien en floreren. Een missie of visie alleen zijn niet voldoende. Het is belangrijk om actief aan jouw organisatiecultuur te werken om zo in de toekomst het verschil te kunnen blijven maken.

Lees hier meer over het in beeld brengen van individuele waarden van medewerkers, van de bestaande en gewenste organisatiecultuur.

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven