Vooroordelen en biases

Gratis whitepaper

Tel. 030 69 13 321

Een betere organisatie door te luisteren naar je medewerkers

WE ZIJN ERVAREN VRAGENSTELLERS, DIALOOGMAKERS, VERBINDERS EN IN-GANG-ZETTERS

In de rapportage van jouw medewerkersonderzoek staan maar twee feiten!

Ja je leest het goed! Slechts twee feiten. En die feiten zijn:

  • Wanneer vond het onderzoek plaats, en
  • Hoeveel medewerkers er hebben meegedaan aan het onderzoek.

Ja maar … in het rapport staan toch … resultaten?

Ja, dat klopt. De rapportage van jouw medewerkersonderzoek bevat de resultaten en staat boordevol informatie. Alleen … het zijn meningen en geen feiten.

Er staat in hoe tevreden medewerkers zich voelen, hoe betrokken ze zich voelen of hoezeer zij zich thuisvoelen binnen de organisatie. Ook staat er vast iets in over hoe prettig de werksfeer is of hoe hoog de werkdruk wordt ervaren.

En dat zijn allemaal oordelen en meningen. Maar meningen zijn geen feiten.

Als je de rapportage van jouw medewerkersonderzoek bestudeert, ben je waarschijnlijk geneigd om de resultaten als feiten te lezen. Je leest dát wat jij dénkt wat er aan de hand is.

Je geeft onbewust allerlei betekenissen aan dat wat je leest. En als je de rapportage van jouw medewerkersonderzoek met collega’s bespreekt, doen zij waarschijnlijk hetzelfde.

Maar dat wat jullie denken te zien in die resultaten, is niet het complete verhaal achter die resultaten. Er is sprake van één of meer ‘biases’ of vooroordelen. Je hebt aannames over medewerkers, over bepaalde teams of over bepaalde leidinggevenden.

Dergelijke aannames en vooroordelen hebben we natuurlijk allemaal! We hebben allemaal onze eigen kijk op de wereld om ons heen. En dus ook bij het lezen van de rapportage van jouw medewerkersonderzoek. We geven allemaal onze eigen betekenis aan die resultaten zonder dat we daar erg in hebben.

Gratis whitepaper: Zeven vooroordelen bij het lezen van de rapportage van jouw medewerkersonderzoek

In ons whitepaper staan zeven zogeheten biases: vooroordelen die stuk voor stuk de kop op kunnen steken als je met je collega’s de rapportage van jouw medewerkersonderzoek leest of analyseert.

Wat staat er in?

Ontdek met welke vooroordelen je maken hebt. Je kan ze vast niet helemaal uitschakelen maar het helpt enorm als je je bewust bent van jouw ‘waarheden’ en aannames bij het lezen van de rapportage van jouw medewerkersonderzoek.

Sparren?

Denk je na het lezen van deze pagina of van het whitepaper … ‘Ja maar wat betekent dat voor de manier waarop wij dan met de analyse of opvolging van ons medewerkersonderzoek om moeten gaan? Hoe kunnen we ons onderzoek het beste opvolgen? We vertellen graag meer hoe je dat kan doen. Contact met ons is snel gelegd!

Download het whitepaper hier

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven