VERANDERBEGELEIDING

veranderingen laten ontstaan

Tel. 030 69 13 321

Een betere organisatie door te luisteren naar je medewerkers

WE ZIJN ERVAREN VRAGENSTELLERS, DIALOOGMAKERS, VERBINDERS EN IN-GANG-ZETTERS

Medewerkers die geen eigenaarschap tonen, afspraken niet nakomen en elkaar niet aanspreken. Telkens dezelfde mensen die tijdens overleg iets zeggen terwijl de rest zwijgt.

Dit zijn uitspraken die we vaak horen van leidinggevenden en MT-leden.

Ze balen ervan dat zij ‘zelf heel druk zijn met van alles en nog wat terwijl hun medewerkers afwachtend zijn, veel te weinig initiatieven nemen, klagen en zelf niet met oplossingen komen’.

Allerlei workshops, trainingen en heidagen achter de rug?

Veel leidinggevenden hebben met hun team al de nodige workshops en heidagen achter de rug waarin geprobeerd werd om tot verbeteringen en oplossingen te komen.

“En die hebben ook zeker effect gehad” horen we vaak.

We horen echter ook dat de problemen meestal weer terugkomen. Mensen vervallen weer in het oude gedrag en er verandert eigenlijk niks.

Niet zelden ontstaat er ontevredenheid of zelfs chagrijn over de bijeenkomst die niet heeft geholpen, over de workshop waar men niks aan had, dat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen.

En dan is men helaas weer terug bij af. De verandering was tijdelijk en niet blijvend.

veranderbegeleiding: eerst oorzaken achterhalen en dan pas oplossen

Je bent niet de enige die aan het worstelen is met dit ‘gedoe’.

En … je bent niet de enige die probeert om met workshops of bijeenkomsten daar oplossingen voor te vinden.

Alleen … daarmee ben jij waarschijnlijk degene die heel erg hard aan het werk is…. Jij bedenkt, jij neemt initiatieven, jij komt met ideeën, jij organiseert teamsessies of jij huurt een teamcoach of adviseur in.

Je wilt geen middelmatige of slechte leidinggevende of HR adviseur zijn. Het is volstrekt logisch dat jij aan de slag bent gegaan en manieren hebt bedacht om dat gedoe op te lossen.

Wat helpt dan wel?

Gek genoeg zijn er meestal helemaal geen inspiratiesessies, workshops, cursussen of nieuwe teamafspraken nodig om van dat ‘teamgedoe’ af te komen.

Wat jou en je team wel gaat helpen … is ontdekken wat er nou precies ‘gebeurt’ tussen de mensen op jouw afdeling, tussen jou en jouw medewerkers, tussen jouw afdeling en andere afdelingen bijvoorbeeld.

Wat zeggen en doen mensen telkens opnieuw, zónder dat zij zelf doorhebben? En hoe leidt dat tot het gedoe in het team?

Oorzaken ontdekken i.p.v. oplossingen introduceren

We helpen klanten om de oorzaken van vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld eigenaarschap, samenwerking en/of afspraken nakomen bloot te leggen.

Daarin zijn we gespecialiseerd.

Zodra jij, je teamleden of leidinggevenden doorhebben wat de oorzaken zijn van het gedoe … kan je werken aan de oplossing ervan.

Zodra duidelijk is wat de oorzaken zijn, is de weg naar verandering duidelijk.

Ik wil meer weten!

We vertellen graag meer over manieren die jou en je team helpen om blijvende veranderingen te realiseren.

Als je daarin geïnteresseerd bent, gaan we graag met je in gesprek. Dan zoomen we samen in op je vraagstuk.

Meestal leidt dát overigens al tot nieuwe inzichten.

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven