themaonderzoek

THEMAONDERZOEK

betrouwbaar, deskundig en snel

Tel. 030 69 13 321

Een betere organisatie door te luisteren naar je medewerkers

WE ZIJN ERVAREN VRAGENSTELLERS, DIALOOGMAKERS, VERBINDERS EN IN-GANG-ZETTERS

Veel klanten hebben ons gevraagd om een specifiek vraagstuk te onderzoeken.

Van generatiepact, hybride werken of planningsmethoden tot aan de evaluatie van interne en externe projecten of organisatiewijzigingen.

Wil je weten hoe we ook jouw vraagstuk in een themaonderzoek kunnen onderzoeken?

Besteed je themaonderzoek met een gerust hart aan ons uit

In een themaonderzoek staat één belangrijk onderwerp centraal. Overweeg je om een themaonderzoek over een specifiek of niet zo gangbaar thema uit te besteden?

 • We beginnen met de vraag wát je precies wilt onderzoeken.
 • We vragen waar het onderzoek jou bij moet helpen. Voor welk vraagstuk is het onderzoek een oplossing?
 • We helpen mee om jouw behoeften in kaart te krijgen zodat duidelijk wordt wat wel en niet relevant is om te onderzoeken.
 • We adviseren over welke aanpak het beste bij jouw vraagstuk past.
 • We ondersteunen bij de eventuele interne communicatie.
 • We zorgen voor een betrouwbaar dat volgens planning wordt uitgevoerd.
 • We rapporteren over de resultaten die we daarna met je bespreken.

Je profiteert van 20+ jaar onderzoekservaring. Maak gebruik van onze kennis en expertise.

Themaonderzoek: een paar voorbeelden

In de afgelopen jaren hebben heel veel klanten hun themaonderzoek aan ons uitbesteed. De lijst met voorbeelden is heel erg lang. Hieronder staat een kleine greep uit de themaonderzoeken die we voor klanten hebben uitgevoerd.

 • Hoe kan het dat het proces van plannen en inroosteren zoveel gedoe in onze teams oplevert?
 • Hoe kunnen we hybride werken? Wat werkt er al en waar moeten we nog aan werken?
 • Welke faciliteiten voor vitaliteit werken het beste voor onze medewerkers?
 • Hoe komt het dat onze projecten zo gigantisch uitlopen?
 • Moeten we het generatiepact nu wel of niet voor oudere werknemers inzetten?
 • Hoe denken de 135 aandeelhouders in ons familiebedrijf over de verslaglegging en het dividendbeleid van de Stichting Administratiekantoor? Wat moet zo blijven en wat kan beter?
 • Hoe ervaren onze klanten én onze medewerkers het nieuwe contactkanaal waarin we tijdens videogesprekken advies geven?
 • Hoe stimuleren we maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze organisatie?
 • En natuurlijk ons medewerkerstevredenheidsonderzoek en cultuuronderzoek.

Meer weten?

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen en welke opbrengsten je van een themaonderzoek kan verwachten?

Of bel: 030 691 3321

Ervaring … heel veel ervaring, de juiste vaardigheden en verstand van zaken

Meer dan 20 jaar ervaring in het stellen van slimme en relevante vragen. Want wat wil je onderzoeken? Waar gaat dat precies over? Wat wil je met de antwoorden bereiken? Heb je eigenlijk invloed op dat het onderzoek duidelijk maakt? Is er misschien ook een bovenliggende vraag, een vraag die misschien nóg belangrijker is of die we over het hoofd zien?

En ook hebben we 20+ jaar ervaring in het meekrijgen van interne stakeholders zoals de ondernemingsraad, het Management Team, Teamleiders en medewerkers. ‘Meekrijgen’ doordat we open en nieuwsgierig met respect voor ieders mening ons werk doen.

Of het nu gaat om medewerkersonderzoek, themaonderzoek, cultuuronderzoek, interviews, groepsinterviews of focusgroepen: we hebben het allemaal al heel erg vaak gedaan.

Welke manier van onderzoeken past bij jouw vraagstuk?

Is een online onderzoek met een vragenlijst de beste oplossing? Of helpen 1-op-1 gesprekken of groepsinterviews het beste? Of is het verstandig om met focusgroepen aan de slag te gaan?

Als je jouw kwantitatieve of kwalitatieve onderzoek aan ons wilt uitbesteden geven we uiteraard advies over welke aanpak het beste werkt. We kijken daarbij naar allerlei aspecten.

Wil je breed of juist heel gericht meningen inventariseren? Hoe groot is de doelgroep? Krijgen we betere inzichten als we met mensen in gesprek gaan? En kan dat tijdens groepsinterviews of moet dat juist 1-op-1? Wat is je budget? Wat kunnen jullie zelf doen misschien? Wat weten we al omdat dat misschien al bijgehouden wordt?

“We hebben zelf al een vragenlijst gemaakt!”

Heb je zelf al een vragenlijst? Of een verzameling vragen waar je mee aan de slag wilt?

Dat is heel mooi! Dan bespreken we de onderwerpen en de vragen die je al hebt verzameld. En je raadt het al: hier stellen we jou de nodige vragen over. Zodat we in hoofdlijnen duidelijk hebben waar het je om gaat.

Vervolgens gaan wij ermee aan de slag. We lezen en herlezen, scherpen bepaalde vragen aan, we zorgen dat er niet per ongeluk twee vragen in één vraag zitten, we letten goed op de tone of voice … Kortom: we geven jou ons advies op dat wat je al hebt samengesteld. En uiteraard stellen we je weer vragen om zeker te zijn dat het eindproduct precies datgene gaat meten waar jij benieuwd naar bent.

Wij hebben goeie en betrouwbare spullen ;-) 

Ons onderzoeksplatform is geavanceerd en ondersteunt alle mogelijke online onderzoeksvormen in alle mogelijke talen.

Wij maken een toegankelijke rapportage die het beste past bij het vraagstuk dat je hebt geformuleerd.

En is er echt héél veel data? Dan krijgen klanten de gelegenheid om in ons online resultaten dashboard zelf eenvoudig specifieke rapportages te maken of extra doorsnedes of kruistabellen te maken.

En dat is handig want dan kan je voor jouw themaonderzoek zelf heel snel ontdekken welke informatie er allemaal nog meer verborgen ligt in alle data. En het scheelt in de kosten!

Multi device laptop mobiel tablet computer
Elk online themaonderzoek kan op smartphone, tablet, laptop of PC worden ingevuld.

We werken uiteraard 100% AVG-proof.

Alle verbindingen zijn SSL beveiligd.

De informatiebeveiliging vindt plaats conform ISO 27001.

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven