PARTICIPATIEF
MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK

nieuwe mogelijkheden om te activeren

Tel. 030 69 13 321

Een betere organisatie door te luisteren naar je medewerkers

WE ZIJN ERVAREN VRAGENSTELLERS, DIALOOGMAKERS, VERBINDERS EN IN-GANG-ZETTERS

Bij medewerkerstevredenheidsonderzoek is het gebruikelijk dat alle onderzoeksactiviteiten min of meer zijn voorbehouden aan het externe onderzoeksbureau. En de vorm en inhoud van het onderzoek wordt in de regel vastgesteld door vertegenwoordigers van HRM, directie en het adviesbureau.

Meestal wordt het medewerkerstevredenheidsonderzoek opgezet zonder directe betrokkenheid van de mensen waar het onderzoek uiteindelijk over gaat. Dat is niet per se goed of fout maar deze manier van werken kan leiden tot blinde vlekken: dat wat niet op het netvlies staat van de mensen die het onderzoek opzetten, komt in het onderzoek niet aan bod.

Wat gebeurt er als je medewerkers en/of leidinggevenden uitnodigt om onder onze begeleiding een actieve rol op zich te nemen door zelf op onderzoek uit te gaan en daar verslag over te doen?

In een participatief medewerkerstevredenheidsonderzoek vragen we een aantal medewerkers en leidinggevenden of zij zelf op onderzoek uit willen gaan in hun organisatie. Meestal gaan zij gericht en kort in gesprek met bijvoorbeeld medewerkers van andere afdelingen, of bezoeken enkele leidinggevenden een andere vestiging. De mogelijkheden zijn legio. Kern van hun opdracht: ga in gesprek en ga zelf eens ontdekken en ervaren wat er op andere plekken in de organisatie speelt.

Door hun actieve rol en betrokkenheid komen nieuwe en waardevolle inzichten op tafel. Zo wordt het voor hen duidelijk waarom de dingen gaan zoals ze gaan, ontstaat er inzicht en begrip voor de situatie en groeit de onderzoeksvraag van de betrokken medewerkers langzaam maar zeker uit naar een vraag over haalbare oplossingen.

Tijdens de bespreking van de resultaten vragen we de deelnemers om (samen met ons voorbereid) te vertellen wat zij vastgesteld en ontdekt hebben.

Voordelen van participatief medewerkerstevredenheidsonderzoek

  • Inzichten en conclusies worden extra betrouwbaar. Er wordt verslag gedaan in de vorm van concrete waarnemingen in de eigen ‘organisatie taal’ in de vorm van herkenbare voorbeelden.
  • We introduceren een manier om medewerkers te activeren en zelf verantwoordelijkheid te laten dragen nog voordat het onderzoek actief is.
  • Resultaten uit een participatief medewerkerstevredenheidsonderzoek krijgen extra geloofwaardigheid en autoriteit omdat collega’s een actieve rol hebben gespeeld. En dat helpt enorm in de opvolging van de resultaten.

Advies nodig?

Wil je van gedachten wisselen over een medewerkersonderzoek waarin medewerkers en management een actieve rol hebben? Of heb je vragen naar aanleiding van de informatie hierboven? We adviseren je graag over wat in jouw geval het beste werkt.

Benieuwd geworden?

Na je aanvraag bellen we om je een paar vragen voor te leggen zodat we weten welke informatie het beste bij jouw situatie past.

Ontvang een voorstel met daarin:

  • Een duidelijke uitleg over onze aanpak
  • Een uitgebreid overzicht van mogelijke thema’s
  • Een duidelijke planning met daarin alle stappen
  • Aandachtspunten voor betrouwbaar onderzoek
  • Extra onderzoeksopties
  • Mogelijkheden om medewerkers te activeren
  • Alle prijzen
Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven