varianten medewerkerstevredenheidsonderzoek

MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK: VARIANTEN

succes creëer je samen

Tel. 030 69 13 321

Een betere organisatie door te luisteren naar je medewerkers

WE ZIJN ERVAREN VRAGENSTELLERS, DIALOOGMAKERS, VERBINDERS EN IN-GANG-ZETTERS

Varianten

Er zijn diverse varianten in medewerkerstevredenheidsonderzoek. BusinessWise biedt altijd maatwerk: wij adviseren dat wat het best past. Hieronder staan vijf veelvoorkomende varianten. Deze varianten kunnen ook in combinatie met elkaar gebruikt worden.

Pulse metingen

Pulse metingen, ook wel pulse surveys genoemd, zijn ultrakorte vragenlijsten die op elk moment binnen een team, afdeling of organisatie uitgezet kunnen worden. Elke pulse meting richt zich op één of enkele specifieke onderwerpen.

Doorlopend onderzoek

Doorlopend onderzoek kenmerkt zich door de mogelijkheid dat teams of afdelingen op een zelfgekozen moment de (eventueel modulaire) vragenlijst kunnen invullen en met de resultaten aan de slag kunnen.

Participatief onderzoek

Bij een participatief onderzoek worden medewerkers en leidinggevenden uitgenodigd om zelf op onderzoek uit te gaan in de organisatie en daar verslag van te doen. Hierdoor komen er in de organisatie nieuwe en waardevolle inzichten boven. Inzichten die leiden tot een betere organisatie.

Onderzoek voor teams

In een onderzoek voor teams hebben medewerkers een stem en medeverantwoordelijkheid in de manier waarop er binnen het eigen team georganiseerd of verbeterd wordt. Naar aanleiding van de resultaten kan het gesprek aangegaan worden samen met collega’s en leidinggevenden.

Niet-anoniem onderzoek

Bij niet-anoniem onderzoek worden medewerkers uitgenodigd op geselecteerde onderwerpen niet-anoniem input te geven. Deze input is kort na het onderzoek onderwerp van een dialoog met het management. Medewerkers die niet-anoniem hun input willen geven, hebben daar uiteraard ook de mogelijkheid voor.

Benieuwd hoe alles werkt?

Of

Scroll naar boven