MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK: VARIANTEN

succes creëer je samen

Tel. 030 691 3321

Een betere organisatie door te luisteren naar je medewerkers

WE ZIJN ERVAREN VRAGENSTELLERS, DIALOOGMAKERS, VERBINDERS EN IN-GANG-ZETTERS

Varianten

Er zijn diverse varianten in medewerkerstevredenheidsonderzoek. BusinessWise biedt altijd maatwerk: wij adviseren dat wat het best past. Hieronder staan vijf veelvoorkomende varianten. Deze varianten kunnen ook in combinatie met elkaar gebruikt worden.

Pulse Survey

Pulse Surveys zijn ultrakorte vragenlijsten die op elk moment binnen een team, afdeling of organisatie uitgezet kunnen worden. Elke Pulse Survey richt zich op één of enkele specifieke onderwerpen.

Doorlopend onderzoek

Doorlopend onderzoek kenmerkt zich door de mogelijkheid dat teams of afdelingen op een zelfgekozen moment de (eventueel modulaire) vragenlijst kunnen invullen en met de resultaten aan de slag kunnen.

Participatief onderzoek

Bij een participatief onderzoek worden medewerkers en leidinggevenden uitgenodigd om zelf op onderzoek uit te gaan in de organisatie en daar verslag van te doen. Hierdoor komen er in de organisatie nieuwe en waardevolle inzichten boven. Inzichten die leiden tot een betere organisatie.

Onderzoek voor teams

In een onderzoek voor teams hebben medewerkers een stem en medeverantwoordelijkheid in de manier waarop er binnen het eigen team georganiseerd of verbeterd wordt. Naar aanleiding van de resultaten kan het gesprek aangegaan worden samen met collega’s en leidinggevenden.

Niet-anoniem onderzoek

Bij niet-anoniem onderzoek worden medewerkers uitgenodigd op geselecteerde onderwerpen niet-anoniem input te geven. Deze input is kort na het onderzoek onderwerp van een dialoog met het management. Medewerkers die niet-anoniem hun input willen geven, hebben daar uiteraard ook de mogelijkheid voor.

Bram B.
Bram B.
06:42 02 Sep 22
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
07:08 01 Sep 22
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
19:52 30 Aug 22
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
10:49 19 Aug 22
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
10:38 19 Aug 22
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
13:02 18 May 22
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
09:39 18 May 22
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
06:10 18 Sep 17
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
11:26 17 Sep 17
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
09:49 17 Sep 17
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
18:24 09 Sep 17
×
js_loader
Scroll naar top