Wat waren de trends m.b.t. onderzoek onder medewerkers?

Trend: Welk onderzoek werd wanneer hot?

Trend: medewerkertevredenheid in een historisch perspectief

Wat was wanneer eigenlijk de trend?

Het is moeilijk om exact aan te geven wanneer de termen “medewerkertevredenheid”, “medewerkerbetrokkenheid”, “medewerkerbevlogenheid” en “werkgeluk” precies zijn geïntroduceerd, aangezien deze begrippen geleidelijk aan zijn ontwikkeld en hebben bijgedragen aan de groei van het onderzoeksveld van de arbeids- en organisatiepsychologie.

Hieronder geef ik een ruwe indicatie van de tijdsperiode waarin deze begrippen zijn geïntroduceerd:

Trend 1: medewerkertevredenheid

Het begrip “tevredenheid” is al lange tijd bestudeerd in de psychologie, maar de term “medewerkertevredenheid” werd voor het eerst gebruikt in de jaren 1960 en 1970.

Trend 2: medewerkerbetrokkenheid

Het begrip “betrokkenheid” is ook al lange tijd bestudeerd in de psychologie, maar de term “medewerkerbetrokkenheid” begon meer in de jaren 1980 en 1990 in gebruik te komen.

Trend 3: Medewerkerbevlogenheid

De term “bevlogenheid” is een relatief nieuw begrip en werd voor het eerst gebruikt in de jaren 1990.

Trend 4: Werkgeluk

De term “werkgeluk” is ook relatief nieuw en werd voor het eerst gebruikt in de jaren 2000.

En er waren al zoveel namen voor een onderzoek!

Werkbeleving: Dit verwijst naar het gevoel dat mensen hebben over hun werk in zijn totaliteit, inclusief aspecten zoals tevredenheid, betrokkenheid, bevlogenheid en werkgeluk.
Werkplezier: Dit verwijst naar het gevoel dat mensen hebben dat ze plezier hebben in het werk dat ze doen.
Werkbalans: Dit verwijst naar het gevoel dat mensen hebben dat ze een goede balans hebben tussen werk en privéleven.

Wat volgt er nog?

Zal er na werkgeluk een nieuwe term of trend ontstaan? Tja, dat is moeilijk om te voorspellen. De onderstaande termen zijn al enige tijd in zwang:

Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe termen zullen worden geïntroduceerd die verwijzen naar andere aspecten van het werk en het werkleven, denk bijvoorbeeld aan:

Werkidentiteit

Werkidentiteit: Deze potentiële nieuwe trend verwijst naar het gevoel dat mensen hebben dat hun werk een belangrijk onderdeel is van hun identiteit en hun zelfbeeld.

Houd er rekening mee dat dit laatste voorbeeld speculatief is en dat het onwaarschijnlijk is dat er één specifieke term zal zijn die de komende jaren zal opkomen als opvolger van werkgeluk.

Het is waarschijnlijker dat er verschillende termen zullen zijn die verwijzen naar verschillende aspecten van het werk en het werkleven. Het is belangrijk om te onthouden dat het begrip “werkgeluk” nog steeds relevant is en dat het belangrijk is om naar een combinatie van verschillende aspecten van het werkleven te kijken om een volledig beeld te krijgen van hoe mensen zich voelen op het werk.

Ontwikkelingen breder op de arbeidsmarkt zullen ook van invloed zijn op onderzoek onder medewerkers.

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven