Tevreden, betrokken, bevlogen, gelukkig

Verschillen en overeenkomsten tussen tevreden, betrokken, bevlogen en gelukkig: wat is het eigenlijk?

Tevreden, betrokken, bevlogen, gelukkig zijn benamingen die in de afgelopen jaren veelvuldig aan bod zijn gekomen binnen organisaties.

Er zijn trouwens nog veel meer benamingen gekomen voor onderzoek onder medewerkers. Op onze homepage zie je er al heel veel staan: medewerkersonderzoek – medewerkertevredenheidsonderzoek – MTO – betrokkenheidsonderzoek – themaonderzoek – belevingsonderzoek – bevlogenheidsonderzoek – motivatieonderzoek – personeelsenquête – pulse surveys …

We weten bijna zelf niet meer hoe we het moeten noemen :-)

Tevreden, betrokken, bevlogen, gelukkig

Lees hieronder over de verschillen maar ook over de overlap die bestaat.

Tevreden

Tevredenheid is het gevoel dat mensen hebben over hun werk en hun werkomgeving.

Het kan gaan om tevredenheid over specifieke aspecten van het werk. Zoals de werklast, de werkomgeving of het salaris, of om algemene tevredenheid over het werk in zijn totaliteit.

Voorbeelden van tevredenheid kunnen zijn: “Ik ben tevreden met de hoeveelheid verantwoordelijkheid die ik heb op mijn werk”. En “Ik ben tevreden met de balans tussen werk en privéleven op mijn werk” of “Ik ben tevreden met het salaris dat ik krijg op mijn werk”.

Betrokken

Betrokkenheid is het gevoel van verbondenheid en toewijding dat mensen hebben voor hun werk.
En betrokkenheid gaat ook over het gevoel dat mensen hebben dat hun werk betekenisvol is. En dat het een positieve impact heeft op hun leven en het leven van anderen.
Bij betrokkenheid kan het ook gaan over het gevoel dat mensen hebben dat ze zich verbonden voelen met het bedrijf waarvoor ze werken. En dat ze zich betrokken voelen bij de doelen en waarden van het bedrijf.
Voorbeelden van betrokkenheid kunnen zijn: “Ik voel me verbonden met het bedrijf waarvoor ik werk”. Of “Ik voel me betrokken bij de doelen en waarden van het bedrijf”. “Ik voel dat mijn werk betekenisvol is.” En ook “Ik voel dat mijn werk een positieve impact heeft op anderen”. Of “Ik ben toegewijd aan het werk dat ik doe en ik voel me gemotiveerd om mijn best te doen”.

Bevlogen

Bevlogenheid is het gevoel van passie en enthousiasme dat mensen hebben voor hun werk. – Bevlogenheid gaat over het gevoel dat mensen hebben dat hun werk uitdagend en interessant is, en dat het hen energie geeft en vervult.

Voorbeelden van bevlogenheid kunnen zijn: “Ik ben gemotiveerd om te blijven leren en te groeien op mijn werk”, “Ik ben enthousiast over de projecten waaraan ik werk” of “Ik voel me passievol over het werk dat ik doe en ik hou ervan om mijn tijd en energie te steken in het werk”.

Werkgeluk

Werkgeluk is het gevoel van algemeen welbevinden dat mensen ervaren op het werk.

Voorbeelden van werkgeluk kunnen zijn: “Ik voel me gelukkig op mijn werk en ik geniet van wat ik doe”, “Ik voel me verbonden met mijn collega’s op het werk” of “Ik ben tevreden met mijn werkomgeving en ik voel me op mijn gemak op het werk”.

Houd er rekening mee dat deze begrippen niet volledig gescheiden van elkaar zijn en dat ze vaak samenhangen. Bijvoorbeeld, mensen die tevreden zijn met hun werk, kunnen ook betrokken en bevlogen zijn. En dat kan leiden tot een hoog niveau van werkgeluk. Aan de andere kant kan iemand die bevlogen is over zijn werk, ook tevreden zijn met de aspecten van het werk en zich verbonden voelen met het bedrijf. Wat kan leiden tot een hoog niveau van werkgeluk. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat deze begrippen nauw met elkaar samenhangen. En dat het belangrijk is om naar een combinatie van deze begrippen te kijken als je wilt begrijpen hoe mensen zich voelen op het werk.

Wat wil je onderzoeken?

Voordat je een onderzoek overweegt, is het misschien interessant om je bewust te worden van de blinde vlekken voorafgaand aan een onderzoek of juist achteraf.

Wil je gaan onderzoeken?

Ben je benieuwd hoe het staat met de tevredenheid, betrokkenheid, bevlogenheid van de medewerkers in jouw organisatie?

Laat het ons hieronder weten!

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven