Tevreden, betrokken, bevlogen, gelukkig

Verschillen en overeenkomsten tussen tevreden, betrokken, bevlogen en gelukkig: wat is het eigenlijk?

Tevreden, betrokken, bevlogen, gelukkig zijn benamingen die in de afgelopen jaren veelvuldig aan bod zijn gekomen binnen organisaties.

Er zijn trouwens nog veel meer benamingen gekomen voor onderzoek onder medewerkers. Op onze homepage zie je er al heel veel staan: medewerkersonderzoek – medewerkertevredenheidsonderzoek – MTO – betrokkenheidsonderzoek – themaonderzoek – belevingsonderzoek – bevlogenheidsonderzoek – motivatieonderzoek – personeelsenquête – pulse surveys …

We weten bijna zelf niet meer hoe we het moeten noemen :-)

Tevreden, betrokken, bevlogen, gelukkig

Lees hieronder over de verschillen maar ook over de overlap die bestaat.

Tevreden

Tevredenheid is het gevoel dat mensen hebben over hun werk en hun werkomgeving.

Het kan gaan om tevredenheid over specifieke aspecten van het werk. Zoals de werklast, de werkomgeving of het salaris, of om algemene tevredenheid over het werk in zijn totaliteit.

Voorbeelden van tevredenheid kunnen zijn: “Ik ben tevreden met de hoeveelheid verantwoordelijkheid die ik heb op mijn werk”. En “Ik ben tevreden met de balans tussen werk en privéleven op mijn werk” of “Ik ben tevreden met het salaris dat ik krijg op mijn werk”.

Betrokken

Betrokkenheid is het gevoel van verbondenheid en toewijding dat mensen hebben voor hun werk.
En betrokkenheid gaat ook over het gevoel dat mensen hebben dat hun werk betekenisvol is. En dat het een positieve impact heeft op hun leven en het leven van anderen.
Bij betrokkenheid kan het ook gaan over het gevoel dat mensen hebben dat ze zich verbonden voelen met het bedrijf waarvoor ze werken. En dat ze zich betrokken voelen bij de doelen en waarden van het bedrijf.
Voorbeelden van betrokkenheid kunnen zijn: “Ik voel me verbonden met het bedrijf waarvoor ik werk”. Of “Ik voel me betrokken bij de doelen en waarden van het bedrijf”. “Ik voel dat mijn werk betekenisvol is.” En ook “Ik voel dat mijn werk een positieve impact heeft op anderen”. Of “Ik ben toegewijd aan het werk dat ik doe en ik voel me gemotiveerd om mijn best te doen”.

Bevlogen

Bevlogenheid is het gevoel van passie en enthousiasme dat mensen hebben voor hun werk. – Bevlogenheid gaat over het gevoel dat mensen hebben dat hun werk uitdagend en interessant is, en dat het hen energie geeft en vervult.

Voorbeelden van bevlogenheid kunnen zijn: “Ik ben gemotiveerd om te blijven leren en te groeien op mijn werk”, “Ik ben enthousiast over de projecten waaraan ik werk” of “Ik voel me passievol over het werk dat ik doe en ik hou ervan om mijn tijd en energie te steken in het werk”.

Werkgeluk

Werkgeluk is het gevoel van algemeen welbevinden dat mensen ervaren op het werk.

Voorbeelden van werkgeluk kunnen zijn: “Ik voel me gelukkig op mijn werk en ik geniet van wat ik doe”, “Ik voel me verbonden met mijn collega’s op het werk” of “Ik ben tevreden met mijn werkomgeving en ik voel me op mijn gemak op het werk”.

Houd er rekening mee dat deze begrippen niet volledig gescheiden van elkaar zijn en dat ze vaak samenhangen. Bijvoorbeeld, mensen die tevreden zijn met hun werk, kunnen ook betrokken en bevlogen zijn. En dat kan leiden tot een hoog niveau van werkgeluk. Aan de andere kant kan iemand die bevlogen is over zijn werk, ook tevreden zijn met de aspecten van het werk en zich verbonden voelen met het bedrijf. Wat kan leiden tot een hoog niveau van werkgeluk. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat deze begrippen nauw met elkaar samenhangen. En dat het belangrijk is om naar een combinatie van deze begrippen te kijken als je wilt begrijpen hoe mensen zich voelen op het werk.

Wat wil je onderzoeken?

Voordat je een onderzoek overweegt, is het misschien interessant om je bewust te worden van de blinde vlekken voorafgaand aan een onderzoek of juist achteraf.

Wil je gaan onderzoeken?

Ben je benieuwd hoe het staat met de tevredenheid, betrokkenheid, bevlogenheid van de medewerkers in jouw organisatie?

Laat het ons hieronder weten!

Scroll naar boven