MTO: Voortgang motiveert!

Wat maakt dat medewerkers iets als een fijne of goede werkdag beschouwen. Wat gebeurt er op zo’n dag? De resultaten van een grootschalig onderzoek van de Harvard Business University geven hier antwoord op.

Allereerst is aan 600 managers gevraagd om de invloed van vijf factoren op de motivatie van medewerkers te rangschikken van groot naar klein.  Deze factoren waren erkenning voor goed werk, incentives, interpersoonlijke ondersteuning, ondersteuning in het maken van voortgang (‘progress’) en duidelijke doelstellingen. De managers zetten ‘erkenning voor goed werk’ op nummer 1 en ‘ondersteuning in het maken van voortgang’ als gedoodverfde laatste.

Voortgang is belangrijkste motivator

Vervolgens zijn deze aannames getoetst onder medewerkers. Een meerjarig onderzoek laat zien dat deze managers het mis hebben. Aan honderden kenniswerkers is gevraagd om een dagboek bij te houden van alle activiteiten op het werk, het motivatieniveau en de emoties op de werkvloer. Wat zorgt er voor die ‘lekkere werkdag’? Met stip op één staat het boeken van voortgang. Op de dagen dat werknemers het gevoel hebben dat ze voortgang maken in hun werk, of wanneer zij steun krijgen die hen helpt verder te komen, is hun motivatie het hoogst. Op dagen dat ze voelen dat er geen schot in de zaak zit en ze gehinderd worden in het leveren van prestaties, dan is hun stemming en motivatie het laagst.

MTO en het boeken van voortgang

Uit onze medewerkerstevredenheidsonderzoeken (MTO) komt dit zelfde beeld naar voren. In interviews die we voeren ter voorbereiding op een MTO blijkt vaak al snel wat motiveert. Een operatiekamerassistente die vertelt over een bepaalde handeling die ze voor het eerst uit mocht voeren, een klantenservicemedewerker die een klant goed heeft kunnen helpen, een ict-er die een oplossing heeft bedacht voor een hardnekkig probleem, etc.

MTO en het belemmeren van voortgang

Het demotiverende effect van belemmerd worden in het maken van voortgang horen we helaas ook regelmatig. Een medewerker die vertelt:  “Als ik ideeën heb voor verbetering, dan wordt er niet naar mij geluisterd.” Of een teamleider die vertelt: “Ik heb niet de vrijheid en bevoegdheden om te doen waarvoor ik verantwoordelijk ben”. Motivatie leidt tot een hogere productiviteit, betere samenwerking, meer innovaties, minder ziekteverzuim, etc. Gedemotiveerde medewerkers leiden tot het tegenovergestelde. Kortom: minder goede bedrijfsprestaties.

Faciliteer voortgang

Het belangrijkste advies van de onderzoekers van de Harvard Business University luidt: Ben als manager heel bewust bezig met het faciliteren van voortgang van medewerkers en belemmer deze niet. Medewerkers worden het minst belemmerd en het meest gemotiveerd als doelen niet autocratisch worden gewijzigd, als er geen besluiteloosheid is en als ze toegang hebben tot de middelen om hun werk zo goed mogelijk te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven