Ben jij nog bezig met de essentie van jouw werk?

Je bent helemaal niks als popster wanneer de muziek ‘onder’ je act ontbreekt … Die muziek is essentieel voor de clip die je aan je fans wilt tonen. En zonder die essentie ziet, wat je doet, er een beetje raar uit. Kijk maar eens hoe dat bij Elvis werkt :-) Paradoxaal genoeg moet je wel je geluid aanzetten om te horen wat er ontbreekt.

En denk nu eens aan jouw werk, jouw organisatie en je collega’s. Druk met plannen en veranderingen? Nieuwe KPI’s waar jij als manager iets ‘mee moet’? Nieuwe procedures en regels? Een LEAN traject?

Dat alles wordt natuurlijk met de beste bedoelingen geïntroduceerd. Alleen …. is de essentie in jullie werk nog aanwezig? Of doe je inmiddels van alles dat ‘bovenop’ je werk komt, dat eigenlijk niet zoveel te maken heeft met waar jullie ‘van zijn’?

Kortom: past de ‘act’ die jullie iedere dag weer met elkaar ‘doen’ nog bij de bedoeling en essentie van jullie taak als afdeling of organisatie?

Helpen die verander-initiatieven of nieuwe procedures nog om ouderen met dementie een waardig en waardevol leven te laten leiden? Helpen de veranderingen en nieuwe regels nog om kinderen met plezier te laten leren? Kan jij mensen helpen om te leren leven met slechtziendheid? Ben je nog voldoende bezig met klanten die graag een goed advies over hun kantoorinrichting willen? Kortom, hoe betrokken ben jij of hoe betrokken zijn jouw collega’s nog bij de essentie van jullie werk?

Wil je eens nadenken? Waar doen jullie misschien ‘dingen’ die een beetje lijken op Elvis zonder zijn muziek? Zou dat de reden kunnen zijn waarom collega’s niet echt van harte meedoen met al die verander-dingen? Maakt het hen minder betrokken?

Ik ben benieuwd naar je reactie. Bel ons (+31 (0)30 691 3321) of neem contact op.

Scroll naar boven