Video interview: Voys Telecom

Mark Vletter is, zoals hij dat zelf noemt, Head nerd en oprichter van Voys Telecom. Mark is met Voys in 2005 gestart vanuit TNO en had op een goed moment niet eens door dat hij in 2005 één van de eerste online telefooncentrales had ontwikkeld.

Voys  is in korte tijd (nu met 30 medewerkers) uitgegroeid tot een van de grootste zakelijke operators op het gebied van hosted (VoIP) telefonie. Bellen over Internet dus.

UPDATE 19 november 2013: Voys Telecom is verkozen tot ‘Slimste bedrijf van Nederland’ 

Geen managers!

Voys is anders georganiseerd, werkt radicaal anders dan andere bedrijven. Ik citeer uit het Grote Voys handboek:

“Voys kent geen management omdat we willen dat je zo dicht mogelijk bij de klant kunt staan. We gaan ervan uit dat je zelf creatieve oplossingen kunt bedenken voor problemen en bij twijfel vind je de juiste collega’s om je heen die graag met je meedenken. Als je nou denkt: Goh, dan ben ik helemaal zelf verantwoordelijk voor dit bedrijf, dan heb je helemaal gelijk. En we gaan nog verder: We vragen je zelfs om op de directeursstoel van je klant te gaan zitten.”

Mark raadt Nederlandse bedrijven aan om ook te kiezen voor de aanpak van bijvoorbeeld Valve*, Ricardo Semler…. en Voys. Juist omdat Nederland daar heel erg voor geschikt is. Misschien kan het wel een bijzonder Nederlands exportproduct worden.

*Valve is overigens een succesvolle gameontwikkelaar in Seatle. Ook zij hebben eigenzinnige opvattingen over managers:  “It’s amazing what creative people can come up with when there’s nobody there telling them what to do”.

De zoektocht naar de huidige opzet

In het volgende video fragment praat Mark vooral vooral over de aanloop naar en de ontwikkeling van Voys en over de zoektocht naar een manier van werken die past bij Voys en bij het DNA van Voys.

Over medewerkers die uit de bocht vlogen

In de afgelopen jaren heeft Mark een aantal belangrijke lessen geleerd. Niet alles werkte in één keer goed en sommige medewerkers hadden aanvankelijk moeite met de manier van werken.

En nu even concreet

En veel gaat bij Voys anders. Hieronder geeft Mark een paar concrete voorbeelden.

Handboek Voys en Valve

Voys heeft een handboek voor alle medewerkers met daarin verfrissende denkbeelden en zelfs een gebruiksaanwijzing voor het samenwerken met Mark. Klik hier om meer over het Voys model te weten te komen.

Wil je meer weten over Voys? Je kunt meer lezen op www.voys.nl.

Scroll naar boven