Durf te vertrouwen

Veel organisaties verkeren momenteel nog steeds in zwaar weer. Vaak proberen deze organisaties de situatie beheersbaar te maken door het opvoeren van de druk, de controle en het aantal regels in de organisatie. In feite creëren ze een schijnzekerheid. In de praktijk werkt dit vaak averechts. Dat zie ik niet alleen in mijn werk en de organisaties waar ik onderzoek doe, maar ook in mijn privé leven en bij de mensen om me heen.

Een vriendin van mij, die al vijf jaar bij dezelfde organisatie werkt, meldde zich laatst ziek omdat ze zich echt niet in staat voelde om te werken die dag. Ze werd direct opgebeld door haar teamleider en uitgehoord over wat ze precies had en of ze écht niet kon werken.  Als je haar ook maar een  klein beetje kent dan weet je dat het een ontzettend stoere chick is die echt niet voor een verkoudheidje thuis blijft. Dat moeten ze op haar werk ook weten, ze werkt daar al vijf jaar.

Maar het is nou eenmaal het beleid dat je aan kruisverhoor wordt onderworpen, met als doel het ziekteverzuim terug te dringen. De organisatie probeert door middel van controle en het uitoefenen van druk de situatie te beheersen. De basishouding in het geval van ziekmeldingen is bij deze organisatie daarom wantrouwen.

Wat was het effect van dit telefoontje op die vriendin van mij? Naast dat ze al ziek was, bezorgde dit haar ook nog eens een rotgevoel en stress. ”Denken ze soms dat ik voor mijn plezier thuis blijf? Ik meld me nooit zomaar ziek.”

Naar mijn idee duurt het door zo’n telefoontje alleen maar langer voordat ze weer bruisend van de energie op de werkvloer staat.

Natuurlijk zullen er altijd enkele mensen zijn die misbruik maken van vertrouwen. Maar kom je er verder mee om dit als uitgangspunt te nemen, en op die manier je organisatie in te richten? Is het niet veel krachtiger om vertrouwen als vertrekpunt te nemen? Medewerkers gaan zich namelijk gedragen naar de overtuigingen die hun organisatie over hen heeft. Denk jij dat de de meeste mensen het vertrouwen dat ze krijgen zullen beschamen? Of zorgt het geven van vertrouwen er juist voor dat medewerkers met meer motivatie en plezier hun werk kunnen doen?

Het effect van zo’n naar telefoontje: Misschien verhoog je de drempel om ziek te melden. Misschien weerhoud je mensen er van om een dagje thuis te blijven terwijl ze niet 100% ziek zijn maar zoveel aan hun hoofd hebben dat ze op het werk niks waard zijn.

Maar al die andere dagen? De rest van het jaar?  Wat als je medewerkers belt om ze oprecht beterschap te wensen in plaats van te controleren? Ik durf te beweren dat het ziekteverzuim dan pas echt afneemt. En dat je medewerkers krijgt die door het vertrouwen dat ze krijgen, bereid zijn een stap extra te zetten.

Kortom; durf te vertrouwen!

Geschreven door: Marloes Prinsen

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram M.
Bahram M.
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven