Onboarding

Onboarding creëert blijvende indrukken: al tijdens de eerste week!

Het begint al in de eerste week

De eerste week van onboarding is een belangrijke periode voor nieuwe medewerkers. In deze eerste dagen vormen zij belangrijke en vaak blijvende indrukken die hun beslissing om te blijven sterk bepalen. In deze blog duiken we dieper in het belang van een effectieve onboarding tijdens de eerste week en hoe dit de basis legt voor een succesvolle en langdurige werkrelatie.

Eerste indrukken: blijvend en belangrijk

Vanaf dag één zijn nieuwe medewerkers alert en valt hen van alles op. Ze absorberen alles van hun nieuwe werkomgeving. De ontvangst, de introductieprocedure, en de interacties met collega’s en leidinggevenden zijn allemaal elementen die samen een blijvende indruk achterlaten. Deze ervaringen zijn cruciaal en leggen de basis voor hun perceptie en verwachtingen van de organisatie.

Cultuur en waarden: een eerste blik

Tijdens de onboarding krijgen nieuwkomers een voorproefje van de organisatiecultuur en -waarden. Deze eerste indruk moet niet onderschat worden; het is een venster naar het feitelijke DNA van het bedrijf. Als de waargenomen cultuur en waarden resoneren met die van de nieuwe medewerker, ontstaat er een onmiddellijke connectie en binding met de organisatie.

Ervaring van ondersteuning: cruciaal voor betrokkenheid

Ondersteuning is een sleutelwoord in de eerste week van onboarding. Nieuwe medewerkers hebben talloze vragen en onzekerheden. Het gevoel dat er een ondersteunend netwerk is waarop ze kunnen rekenen, is essentieel. Dit netwerk moet niet alleen bestaan uit HR-professionals, maar ook uit directe collega’s en leidinggevenden.

Vroege uitdagingen: kansen en risico’s

De eerste week zit vol met nieuwe uitdagingen en kansen. Deze ervaringen zijn indicatief voor de toekomstige loopbaan van de medewerker binnen het bedrijf. Het is cruciaal dat deze uitdagingen niet alleen passen bij de vaardigheden en ambities van de medewerker, maar ook voldoende stimulerend en boeiend zijn.

Interacties met collega’s: bouwstenen voor relaties

Relaties op de werkvloer zijn essentieel voor het welzijn en de productiviteit van medewerkers. De eerste interacties kunnen het verschil maken tussen het voelen van isolatie of het ervaren van een warm welkom. Een ondersteunende en inclusieve omgeving bevordert de samenwerking en draagt tijdens de onboarding bij aan een positieve werkervaring.

Balans tussen werk en privé: een vroege indicator

Een gezonde werk-privébalans is belangrijk voor het welzijn van medewerkers. Als nieuwe medewerkers in de eerste week van onboarding al merken dat de werk – privé balans niet okee is, kan dit al direct een rode vlag zijn. Het is belangrijk om al vanaf het begin een realistische en duurzame balans promoten.

Onboarding: meer dan alleen introductie

Een effectieve onboarding gaat verder dan een simpele introductie. Het is een doordacht programma dat nieuwe medewerkers helpt om zich snel aan te passen en te integreren in hun nieuwe omgeving. Het legt de basis voor hun toekomstige prestaties, betrokkenheid en tevredenheid.

Onboarding legt al vanaf dag één de basis voor duurzaam succes

De eerste week van onboarding is een betekenisvolle periode waarin nieuwe medewerkers hun eerste indrukken opdoen, relaties beginnen te vormen en hun werkomgeving ervaren. Deze factoren hebben al in de eerste week een significante invloed op hun (expliciete of impliciete) beslissing om te blijven, om loyaal te zijn aan de organisatie. Een zorgvuldig gepland en uitgevoerd onboardingproces is daarom essentieel voor het behouden en motiveren van talent voor de lange termijn.

Investeer daarom in een grondige en doordachte onboarding. De eerste week legt de basis voor hoe nieuwe medewerkers het bedrijf zien en ervaren. Met een positieve start bouw je aan loyale en betrokken medewerkers die klaar zijn om bij te dragen aan het succes van jouw organisatie.

Wil je weten hoe nieuwe medewerkers hun start bij jouw organisatie ervaren?

Met een onboarding vragenlijst volg je de ervaringen van je nieuwe medewerkers op de voet en kan je actief werken aan loyaliteit, productiviteit en een aantrekkelijke bedrijfscultuur.

Gratis Pilot

Mis deze kans niet om 24/7 inzicht te krijgen in de ervaringen van je nieuwe medewerkers.

🌟 Speciale aanbieding: Vraag hieronder informatie aan over onze gratis Pilot! 🌟

Ina G.
Ina G.
1700654781
Ik heb BusinessWise en mijn cp ervaren als professioneel, vakkundig en vooral niet oordelend. Mijn cp heeft ons meegenomen in hoe je oordeelsvrij verdiepende vragen kunt stellen. De technische kant is goed verlopen en de varianten hoe je de rapportages wilt hebben, zijn uitgebreid en op maat. Kortom een prima organisatie om mee samen te werken wanneer je een mederwerkersonderzoek wilt laten plaatsvinden in je organisatie
Helma W.
Helma W.
1684762868
Het medewerkersonderzoek door BusinessWise kenmerkte zich door een duidelijke planning die ook goed nageleefd werd.Daarnaast was de begeleiding door de consultant Eric Fleurbaay, erg prettig. Hij heeft veel tijd en aandacht gestoken in de voorbereiding door met betrokkenen te praten over de organisatie om zo te achterhalen welke vragen er gesteld moesten worden in het onderzoek. Tijdens het gehele proces word je verder ondersteund met voorbeelden etc. voor de communicatie naar de medewerkers. De opgeleverde rapportages waren helder en de terugkomsessie met de medewerkers om de resultaten te bespreken en nader te duiden was erg waardevol. Ik heb veel van de manier van het communiceren op een positieve manier van Eric geleerd en met mij hopelijk de gehele organisatie. Ik kan BusinessWise dan ook zeker aanraden.
Barbara De B.
Barbara De B.
1673875003
Business Wise is een betrouwbare en flexibele partner om mee samen te werken. Eric geeft goede adviezen en reflecteert op de situaties die spelen in het hier en nu. De methodiek om zelf actief aan de slag te gaan met "onderzoeken" spreekt ons erg aan. De back-office oftewel Menno schakelt snel en rapportages zijn duidelijk.
Bram B.
Bram B.
1662100957
Met hulp van BusinessWise heeft Intrakoop een mooie stap voorwaarts kunnen maken in het ontwikkelen van haar organisatiecultuur. Zaken als 'elkaar (durven) aanspreken', 'gedegen afspraken maken met elkaar én opvolgen', etc. stonden op de agenda en daar plukken we tot op de dag van vandaag met elkaar de vruchten van. Uitermate professioneel, maar tevens met veel humor. Eric Fleurbaaij heeft laten zien dat hij óók in online (groep)sessies zijn mannetje staat. Als management team laten wij ons ook graag begeleiden door BusinessWise. Keep up the good work!
Ismail K.
Ismail K.
1662016085
Klantvriendelijke en professionele ondersteuning gekregen bij ons onderzoek. Eric en Menno waren altijd bereikbaar en hebben ons enorm geholpen met hun ondersteuning. Ik kan ze zeker aanbevelen!
Agnes K.
Agnes K.
1661889167
In een groot medewerkersonderzoek op een hele fijne manier samengewerkt, meedenkend en aansluitend bij de cultuur.
Albert V.
Albert V.
1660906174
BusinessWise heeft ons als bedrijf Twence 4 x uitstekend geholpen met het uitvoeren van een medewerkersonderzoek. Juist het maatwerk, creativiteit en rapportages springen er kwalitatief uit.
Sandra J.
Sandra J.
1660905525
Wij hebben Business Wise ingezet voor een Medewerkersonderzoek voor onze organisaties. De consultant welke onze contactpersoon was is zeer deskundig. In de opvolging van het onderzoek kwam dit tot uiting in een maatwerk aanpak voor de organisatie en professionele begeleiding in het vervolg en gedegen advies. De werkwijze van Business Wise is professioneel, persoonlijk, de planningen werden gehaald en de uitvoering is goed. Deze partij is zeker aan te bevelen om in te zetten voor de organisatie.
Foeke E.
Foeke E.
1652878930
Als bedrijf hebben nu ruim anderhalf jaar ervaring met BusinessWise en ik ben uitermate tevreden over de manier waarop "zij" in alle veiligheid en op een professionele wijze ons de spiegel hebben voorgehouden.
Bahram B
Bahram B
1652866772
Eric delivers a custom made approach. What I mostly appreciate is that Eric's approach is based on objectiveness, the individual's/team's wish(es) and is not coloured by anyone's wish in particular a/o the contractor (opdrachtgever).
eric W.
eric W.
1505715046
Geweldig gemotiveerde proffesionals die de hiërarchie van een bedrijf door observatie kan veranderen.
Geert en Ronkje D.
Geert en Ronkje D.
1505647581
Geweldig bedrijf met gepassioneerde professionals, die grote vakkennis koppelen aan een grote drang naar constant innoveren.
Eric S.
Eric S.
1505641757
Een verrassende aanpak van het oude onderzoek naar medewerkerstevredenheid, maar dan echt anders. De medewerkers spelen een belangrijke rol binnen deze methode.Wij van de Werkvloer merken dus dat er nu echt wat gebeurt.
Petrice B.
Petrice B.
1504981443
×
js_loader
Scroll naar boven